Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti

de UrsanMihaela in Porc, 10 Feb 2018 | 4218 vizualizari

 

 
Cea mai rentabila leguma cultivata de mine este napul.
Napul se poate consuma crud sau gatit. In aceasta reteta am prajit napul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 700 g napi
  • 1 ½ cana apa
  • condimente pentru friptura de porc
  • 100 - 200 ml ulei
  • sare, dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti:

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei).

Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta parte si punem condimentele si mai lasam putin pe foc, astfel incat sa se intrepatrunda mirosurile condimentelor. Scoatem carnea cu paleta pe o farfurie.

In timp cat avem carnea pe foc curatam napii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri.

Punem uleiul in tigaia de prajit si dupa ce uleiul e incalzit, punem napii. Acoperim tigaia cu capac. Dupa ce napii s-au prajit pe o parte, ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand sunt gata, ii scoatem cu paleta pe farfurie.

Se poate servi cu gogonele murate sau castraveti murati.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti napi se poate folosi garnitura de cartofi sau orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de Craciun la tava